BLOGBANNER WIJN GEZOND

6 REDENEN OM WIJN TE DRINKEN

Een glas wijn bij het eten is niet alleen gezellig, maar heeft ook voordelen voor je gezondheid. Wij geven je 6 redenen waarom wijn een gezonde keuze is!

1. Goed voor je hart

Verschillende studies tonen aan dat rode wijn gezondheidsvoordelen heeft voor je hart. De antioxidanten in wijn, met name het stofje resveratrol, maken je hart sterker. Resveratrol wordt geassocieerd met het verlagen van cholesterol en bescherming van bloedvaten. De onderzoekers hebben deze gunstige resultaten echter alleen gevonden bij matig gebruik van wijn.

2. Vet verbranden

Indirect zorgt wijn voor een vertraging in de groei van vetcellen. Recent is er een onderzoek gedaan onder muizen met overgewicht. De onderzoekers concludeerden dat wijn de lever functie verbeterd, terwijl andere vormen van alcohol vaak het tegenovergestelde doen. Als je dagelijks een fles wijn achterover tikt kan dit wel een negatieve invloed hebben op je lever en je gewicht.

3. Voorkom kanker

Het wonderstofje resveratrol in rode wijn blijkt ook het risico op borstkanker bij vrouwen te verkleinen. Resveratrol verwijderd beschadigde DNA cellen voordat ze een risico vormen. De flavonoïden in druiven helpen beschermen tegen UV-straling van de zon, en verkleint daarmee de kans op huidkanker. Smeer je niet in met wijn, maar als je op het terras zit neem dan voor de zekerheid maar een wijntje.

4. Spierbehoud

Nog een positief effect van resveratrol: het voorkomt spierafbraak. Deze positieve resultaten zijn gevonden bij studies onder astronauten, wanneer hen spieren langere tijd inactief zijn vanwege het ontbreken van de zwaartekracht. Dus heb je toevallig een rustdag, pak er dan lekker een wijntje bij.

5. Minder stress

We gebruiken dit excuus om ’s avonds een wijntje te pakken: het helpt ontspannen. Maar er is daadwerkelijk wetenschappelijk bewijs dat wijn, met name rode wijn, een kalmerend effect heeft op je hersenen. Het zorgt dat je beter kunt slapen na een glas wijn omdat je zenuwsysteem ook ontspant.

6. Maakt je lekkerder

Nee niet je aantrekkelijk gevonden wordt als een ander dronken is. Het drinken van één glas wijn zorgt voor een gezonde gloed en subtiele glimlach. Dus heb je een date, sla dan eerst een glas wijn achterover. Dit zorgt niet alleen dat je nog net iets aantrekkelijker bent, maar helpt je ook ontspannen.

Genoeg redenen om je bestelling vast te plaatsen voor de feestdagen. Bestel online en laat thuisbezorgen, want stel je voor dat je al die dozen mee moet slepen!

Vergeet niet dat een glas wijn wel calorieën bevat, een gram alcohol bevat 9 Kcal. Tijdens onze intensieve workouts van 30 minuten verbrandt je genoeg calorieën voor 6 glazen wijn! Check dus snel het rooster of vraag een gratis proefweek aan.

Share this post

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on print
Share on email
Sluit Menu
×
×

Winkelmand